MÖBELTYGER

KATTEGATTGYMNASIET

MÖBELTYGET SOM SÄTTER FÄRG PÅ HALLÄNDSKT PRESTIGEPROJEKT

Nya Kattegattgymnasiet i Halmstad är ett av de största projekten i stadens moderna historia, med en slutnota på över en halv miljard kronor. När skolans aula skulle inredas föll valet på Nevotex möbeltyg Lido − som uppfyllde de högt ställda kraven på färg, form och kvalitet.
 
I augusti 2020 invigdes Kattegattgymnasiets stora aula. Med plats för närmare 500 personer är den kronan på verket i jättebygget som färdigställs under 2021. Aulan ska användas för externa gäster, livesända evenemang, fortbildning och skolaktiviteter för de närmare 1 500 eleverna. Gymnasiechef Rikard Sjödahl konstaterar att lokalen är byggd för att klara framtidens krav.
 
− Aulan är verkligen fin och välgjord i allt från konstruktion och teknik till material och färger. Stolarna är väldigt bekväma. Tyget är tåligt och det är viktigt. Förutom att uppfylla alla de krav på arbetsmiljö, brand- säkerhet och slitstyrka som krävs i en offentlig miljö är det väldigt skönt att sitta i stolarna och det är jättehärlig färg på tyget. Tillsammans med den övriga inredningen blir det en riktig färgexplosion.

FÄRG OCH FORM FÖR FRAMTIDEN

Rikard Sjödahl sitter gärna och arbetar i aulan, de intilliggande hörsalarna eller i skolans öppna ytor. Han vill vara tillgänglig för sina elever under skoldagen och de nya lokalerna ger honom den möjligheten. Kattegattprojektet har varit hans vardag de senaste tre åren. Han lyfter särskilt den goda samverkan som genomsyrat kontakter med leverantörerna.
− Allt har fungerat fantastiskt bra inte minst med tanke på projektets storlek. Det har verkligen varit ett föredöme, konstaterar Rikard Sjödahl.

I Kattegattprojektet har Nevotex samarbetat med möbeltillverkaren Balzar Beskow, som designar och tillverkar inredning för offentlig miljö. Aulan i Halmstad är ett av många gemensamma projekt för de båda familjeföretagen som arbetar med lokal förankring på en global marknad – och med en lång och gedigen erfarenhet av svensk inredning och design.

− Jag brukar rekommendera Nevotex så ofta jag kan i kontakten med arkitekter. Det är en väldigt bra leverantör med ett stort sortiment och god kvalitet till ett bra pris, säger Thomas Pettersson, platschef på Balzar Beskow.

TIDSPRESS KRÄVER EN PÅLITLIG LEVERANTÖR

Thomas Pettersson beskriver varje projekt som unikt. Möbler specialdesignas efter behov och korta ledtider är standard. Men arbete under tidspress kräver att allt klaffar och där är Nevotex en pålitlig leverantör, som även levererar tapetserarmaterial till företaget.

− Nevotex har stora lager och det har aldrig varit några problem med leveranstiderna. Vi försöker arbeta med dem så ofta vi kan, säger Thomas Pettersson.

Balzar Beskow tillverkar allt från enstaka möbler till hela inredningar. Kostnaden för möbeltyg skiljer sig mycket mellan leverantörer och är det stora volymer kan prisskillnaden bli flera hundra tusen kronor. I det här fallet föll valet på tyget Lido som nu pryder sitsarna på totalt 580 stolar i den nya aulan och intilliggande hörsalar. När anbud tagits in och alternativen granskats var det tyget från Nevotex som bäst uppfyllde de högt ställda kvalitets- och kostnadskraven kombinerat med de färger och egenskaper som arkitekten önskade.

− Nevotex möbeltygkollektion har en väldigt fin och användbar färgpalett och det färdiga resultatet motsvarar våra förväntningar, konstaterar Henrik Geijer på Fredblad Arkitekter i Halmstad.

KUND: Balzar Beskow
OBJEKT: Kattegattgymnasiet
MATERIAL: Möbeltyg Lido 32 Turquise
”Lido är ett av våra mest populära möbeltyger och används för såväl enstaka möbler som i hela inredningar och interiörer. Ett slitstarkt och lättarbetat möbeltyg som finns i 89 kulörer – hög kvalitet till ett bra pris.”

FREDRIK TARENIUS

Försäljningschef, Nevotex